De keuze aan voertuigen

We gaan er graag een dagje op uit en dit kan in Nederland op verschillende manieren. We kunnen lekker een rondje gaan fietsen in onze eigen omgeving of de trein nemen voor een lange strandwandeling. Daarnaast wordt het dagje erop uit met de auto ook steeds populairder en maken we graag gebruik van de goede infrastructuur die voor ons klaar ligt. Er zijn tegenwoordig een heleboel verschillende auto’s op de markt te verkrijgen en de keuze is reuze.

De verschillende merken evenals uitvoeringen van voertuigen zijn eindeloos, maar het kan voorkomen dat de gewilde auto toch nog vanuit het buitenland moet komen. Dit is allemaal een mogelijkheid, maar het is wel belangrijk om goed te weten welke kosten daarbij komen kijken en na te gaan of deze uiteindelijke prijs het waard is.

De kosten van het importeren

Bij het importeren van een auto komen verschillende dingen kijken en ook kunnen er verschillende kosten het hoofd opduiken. Natuurlijk moet er allereerst gedacht worden aan de prijs van de auto. Vaak gaan we op zoek naar een auto in het buitenland omdat deze niet te verkrijgen zijn in Nederland of dat de prijs over de grens veel voordeliger is. Alhoewel dit het geval kan zijn, is het belangrijk om te realiseren dat het importeren en opsturen van een auto vanuit het buitenland ook verschillende kosten met zich meebrengt.

Het overbrengen van een auto zelf kost natuurlijk een groot bedrag, omdat er van alles geregeld moet worden om de auto veilig hier te krijgen. Deze prijs kan afhangen van het soort auto evenals het bedrijf wat je eventueel gebruikt. Daarnaast moeten er natuurlijk importkosten betaald worden aan de douane om de auto het land binnen te krijgen.

De kosten na aankomst in Nederland

Ook bij aankomst in Nederland zullen er nog verschillende kosten bij komen. De auto moet natuurlijk op naam gesteld worden en een kenteken krijgen, wat ook allemaal een bedrag van tussen de 30 of 150 euro kan kosten. De RDW komt altijd om de hoek kijken als het gaat om regels en kosten rondom voertuigen en verschillende dingen moeten aangegeven en geregeld worden met deze instelling.

Daarnaast moet er natuurlijk ook gedacht worden aan een nieuwe verzekering en eventuele stallingskosten. Bovenop al deze kosten komt er natuurlijk ook nog BPM kijken. Reedpleeg daarvoor deze handige calculator. Over het algemeen lijkt het leuk en een goed idee om een auto vanuit het buitenland te importeren, maar er komen veel verschillende kosten bij kijken en er moet nagedacht worden of het uiteindelijke bedrag het alsnog waard is.