Als je de beslissing hebt gemaakt om een nieuwe motor te kopen dan wil je er natuurlijk wel een beetje een redelijke prijs voor betalen. De prijs van een motor is door Corona flink gestegen. Maar waar koop je nou de perfecte motor? In dit artikel lees je waarom je een motor beter kunt kopen bij een motorzaak in plaats van een particulier.

Een motor particulier kopen

Als je op zoek gaat naar een motor dan kun je ervoor kiezen om deze bij een motorzaak te kopen of bij een particulier. Als je ervoor kiest om deze bij een particulier te kopen dan heb je minder vertrouwen en zekerheid dan bij een motorzaak. De prijs van een motor zal bij een particulier meestal lager liggen maar daar tegenover staat wel dat je geen garantie hebt. Als je zelf technische motor kennis hebt en kosten wil besparen dan zou je er wel voor kunnen kiezen om je motor te kopen bij een particulier.

Een motor in een motorzaak kopen

Het grote voordeel van een motor in een motorzaak kopen is dat je veel meer vertrouwen en zekerheid hebt in plaats van bij een particulier. De prijs ligt alleen wel wat hoger ten opzichte van de particulieren. Hier komen vervolgens ook nog extra kosten bij om de motor rij klaar te maken. Je krijgt hier meestal wel drie maanden garantie voor terug. Bij een particulier rij je de plaats af en als er dan iets mis is met de motor zijn de kosten voor jou. Dus als je geen risico wil lopen en als dit de eerste keer is dat je een motor koopt is het zeker aan te raden om dat bij een motorzaak te doen. 

De perfecte match

Als je kiest voor een tweedehandsmotor is het verstandig om van tevoren al een beetje te weten waar je naar op zoek bent. Er is nogal een groot aanbod en anders is het erg lastig waar je moet beginnen. De filters die je hierbij kunnen helpen zijn: budget, bouwjaar, vermogen, kilometerstand, kleur en het aantal cilinders.