Hier zijn enkele goedkope auto’s die dienen als geweldige platforms voor tuners.

Auto’s dienen verschillende doelen. Op hun meest fundamentele, vervoeren ze mensen. Dat is hun primaire doel. De spanning van het rijden, stunt-rijden, het opknappen van een auto als een persoonlijk project, of het deelnemen aan autoshows zijn slechts enkele van de secundaire voordelen die kunnen voortvloeien uit het hebben van een auto. Het hangt allemaal af van wat een eigenaar wil van zijn auto om te bepalen wat die secundaire voordelen zijn.

Weigerend tevreden te zijn met de auto’s die rechtstreeks uit de fabrieken van de autofabrikanten komen, pushen liefhebbers in plaats daarvan de prestaties en esthetiek van de auto nog verder. Het is de menselijke natuur om meer uit iets te willen halen en het nog verder tot het uiterste te drijven. Dat is waar het bij het modificeren van auto’s allemaal om draait.

Bijgewerkt oktober 2020: Autoliefhebbers stoppen nooit met het zoeken naar coole nieuwe modellen die ze kunnen modificeren om monsters te worden. Met dat in gedachten hebben we deze lijst geüpdatet met alle grote tuner auto’s die door hun gewicht, motoren en configuraties een ongelooflijk tuningpotentieel hebben. De modellen in deze lijst variëren van goedkope luxewagens tot legendarische Japanse sportwagens en zelfs kloppers waarvan niemand verwacht dat ze geweldige tuners zouden worden.

Tip: Remklauwverf online kopen | Alle kleuren | Foliatec Raid-HP en JOM

Hoewel autofabrikanten misschien niet al te dol zijn op tuners die auto’s veranderen die ze al als perfect beschouwen, zijn ze afhankelijk van de modding-gemeenschap. Veel auto’s die ze uitbrengen voldoen niet aan de publieke opinie en halen niet helemaal de hogere standaarden die mensen verwachten. De tuner, echter, ziet veel potentieel. De basis van een ongelooflijke auto is aanwezig; hij moet alleen nog wat getuned worden om er een competent voertuig van te maken.

Er zijn genoeg goedkope auto’s waar de tuner zijn handwerk op kan doen. Met alle extra onderdelen en arbeid waar een tuner al geld en tijd aan moet besteden, is het belangrijk dat de auto’s waar hij aan werkt betaalbaar zijn. Hier zijn enkele goedkope auto’s die dienen als geweldige platforms voor tuners.

2005 Lexus IS300

Lexus is verre van een sportwagenmerk, maar de IS300 is altijd een populaire keuze geweest voor modificatie. Het is kleiner en wendbaarder dan zijn andere Lexus broers en zussen, maar nog steeds packs respectabele kracht. De 2000 IS300 stuurt 226 pk naar de achterwielen, met dank aan zijn 3.2L V6, maar kost je slechts ongeveer $5,000-10,000 in goede staat. Hij staat op gelijke voet met de BMW 3-serie als het op tuning aankomt.

1993 Acura Integra

De Integra is waarschijnlijk de meest voorkomende tuner van Acura, en het is een schande dat hij ooit uit productie werd genomen. De Integra van de derde generatie stond bekend om zijn tuningmogelijkheden en was verkrijgbaar in vijf uitrustingsniveaus. Het coolste model was de Type R, uitgerust met een 200 pk viercilinder VTEC DOHC motor.

Maar naast een coole, hoogtoerige JDM-motor was de Integra ook een lichtgewicht. Om het maximum uit uw derde generatie Acura te halen, hoeft u niet voor de Type R te gaan (die kan duur zijn). Zorg er gewoon voor dat er een B18 motor onder de kap ligt, want die kan gemakkelijk worden afgesteld voor indrukwekkende pk’s.

Scion FR-S/Subaru BRZ

Veel bronnen zeggen dat deze twee auto’s uit hetzelfde hout gesneden zijn. Volgens Jalopnik hebben ze veel gemeen onder de motorkap, waaronder overeenkomende motoren en transmissies. Hoewel er enkele verschillen zijn tussen de twee, delen ze ook een andere aantrekkelijke kwaliteit: ze maken enkele van de beste tuner auto’s met een budget. Jalopnik uitte enige bezorgdheid over deze niet zo goed verkopen, wat suggereert dat ze alleen goed zijn voor tuners te nemen van hier.

Omdat het compacte auto’s zijn met veel pk’s, is het een no-brainer dat tuners deze auto’s in handen willen krijgen om ze nog beter te maken.

Hoewel ze niet de goedkoopste auto’s op deze lijst zijn, zijn ze nog steeds betaalbaar.

Tip: Auto Zonwering | Zonnegordijnen & Privacy Car Shades op maat

Mazda RX-7

Later op deze lijst komt de Mazda RX-8 aan bod. Hier hebben we de RX-7, die een vergelijkbare sportwagen rijervaring biedt. Hoewel de motor wat kracht achter zich heeft, merkt Autowise op dat hij meer te wensen overlaat. Terwijl velen tevreden zijn om achterover te leunen en de RX-7 te laten zoals hij uit de fabriek komt, laten tuners het daar niet bij. Zij gaan nog een stap verder en vinden het leuk om er een krachtigere versie van te maken. Dezelfde bron meldt dat de RX-7 een rotatiemotor heeft. Hoewel dit de gemiddelde autobezitter misschien afschrikt, is het goed nieuws voor tuners.