Het elektrisch rijden is tegenwoordig niet meer weg te denken in onze samenleving. Het is dan ook echt de toekomst. Je kunt je bijna niet voorstellen dat je over 20 jaar nog een stop moet maken bij een benzinestation om je auto vol te gooien met brandstoffen zoals benzine of diesel. Wanneer je kijkt naar de afgelopen jaren dan zie je steeds meer elektrische voertuigen om je heen. Van fietsen tot scooters en auto’s. Dit betekent niet alleen dat bij de keuze voor elektrisch rijden je veel schoner en stiller gaat rijden, maar je brandstof is geen benzine meer, maar elektriciteit. En voor die elektriciteit heb je een punt nodig waar je jouw voertuig kan opladen. Je hebt verschillende laadpalen die je daarvoor kunt gebruiken, bijvoorbeeld die van Cable Soolutions, waar ze laadpalen voor thuis produceren.

Laadpalen voor thuis

Wanneer je je voertuig wil gaan opladen dan heb je aantal zaken nodig waaronder een laadpaal waarbij je je voertuig kan aansluiten. Deze kun je aanschaffen voor gebruik aan huis, maar je kunt een laadpaal ook namens je bedrijf aanbieden aan je werknemers of klanten. Er zijn momenteel verschillende slimme oplossingen als het gaat om deze laadpalen. Je kunt ervoor kiezen om een type aan te schaffen waarbij je gewoon een kabel moet aansluiten om je voertuig op te laden, maar er zijn ook types waarmee je eerst een soort startsein moet geven voordat er daadwerkelijk wordt opgeladen. Dat gebeurt door middel van een pasje. Dat is een ideaal systeem zodat niet iedereen zomaar gebruik gaat maken van de laadzuil. Dit noem je ook wel een RFID passysteem. Deze laadpalen kun je verkrijgen in diverse modellen. Zo kun je kiezen voor een model die je aan de muur kunt bevestigen, een paal die los staat of een inbouwmodel. Je kunt op deze manier alle kanten op en ze zijn makkelijk aan te schaffen via Cable Soolutions.

Snellaadsystemen

Iedereen kent het wel: haast, drukte en veel te veel te doen op een dag. Op dat moment wil je er natuurlijk op kunnen vertrouwen dat je op elk moment kan vertrekken met een opgeladen voertuig. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat je eerst een tijdje moet wachten voordat je kunt vertrekken. Een slimme oplossing om dat te voorkomen is een snellaadstation. Deze zijn er in heel veel verschillende uitvoeringen. Zo kun je deze aan de wand bevestigen, maar je hebt ook vrijstaande modellen. Deze laadpalen van Cable Soolutions zijn voorzien van een laadkabel die speciaal is ingericht om in combinatie met je snellaadstation je voertuig binnen no-time weer op te laden zodat je weer onderweg kan naar je volgende belangrijke afspraak of om op pad te gaan met je gezin naar een leuk pretpark!

Fiets laadpaal

Niet alleen voor je auto, maar ook voor je fiets zijn er slimme en handige laadoplossingen mogelijk. Een fietslaadpaal is zo’n oplossing. Deze kun je aanschaffen om bij jouw thuis te plaatsen, maar ook restaurants of gemeentes kunnen deze plaatsen om zo de werknemers en de bezoekers aan te sporen om met de fiets naar deze plek te komen. Deze palen zijn niet groot van stuk en kun je makkelijk met veel tegelijk plaatsen. Zo valt deze laadpaal bijna niet op, maar heb je er toch ontzettend veel plezier van!