Het kan soms handig zijn om te weten hoe je het beste en makkelijkst de benzinekosten van een rit kan berekenen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld de benzinekosten gemakkelijker delen met mensen die met jou meerijden. Maar hoe kan je eenvoudig en snel benzinekosten berekenen? In dit artikel zijn een aantal tools te vinden waarmee je jouw brandstofkosten kan berekenen.

Road trip en Fuelio

Road trip en Fuelio zijn apps die je kan gebruiken om je benzinekosten te berekenen. Bij Road trip worden de kosten per kilometer weergeven in lijstjes en grafieken. Je moet hierbij zelf invullen voor hoeveel je getankt hebt en hoeveel brandstof erin is gegaan. Vervolgens moet je na elke rit aangeven hoeveel kilometers je hebt gereden. De app kost 7,99 en de iets minder uitgebreide variant is gratis. Bij Fuelio moet je zelf de autoritten, tankbeurten en de gegevens van de auto invullen. Hier komt dan vervolgens meteen in beeld wat het gemiddelde verbruik is van je auto en de ritprijs. Deze app is alleen beschikbaar voor Android.

Easy Rit en Fuel Manager

Easy Rit is een app die bijhoudt hoeveel en wanneer je kilometers hebt gereden. Zo kun je gemakkelijk achteraf de benzinekosten berekenen per rit. De Fuel Manager (Android) en Fuel tracker (IOS) zijn apps waarmee je gemakkelijk en overzichtelijk een overzicht krijgt van je brandstofverbruik en de kosten die daarbij horen. Het voordeel van deze apps is dat ze gratis zijn.

Benzine berekenen

Op benzine-berekenen.nl kun je makkelijke en handige tools vinden die jou helpen met je benzinekosten te berekenen. Je moet hier de plaats van de bestemming, de plaat van het vertrek, brandstofkosten per liter en het brandstofverbruik per 100 km invullen. Zodra je dit hebt ingevuld krijg je binnen een seconde de brandstofkosten te zien voor de route die je hebt opgegeven.

Zelf de brandstofkosten berekenen

Je kan de brandstofkosten per rit ook zelf berekenen. Dit doe je door de kosten per kilometer over het aantal gereden kilometers te delen door de kosten van de brandstof die verbruikt is. Als je liever de brandstofkosten vooraf wil berekenen kun je kijken in de boardcomputer van de auto. Deze houdt vaak bij wat het gemiddelde brandstofverbruik is per kilometer.