Ongeacht op welke schaal van het bedrijfsleven dat je uitvoert, heb je commerciële autoverzekering nodig als er automobielen zijn betrokken bij de werkzaamheden.

Deze verzekeringen zijn ontworpen voor zowel grote als kleine voertuigen die worden gebruikt in bedrijven. Elk voertuig dat eigendom is van een bedrijf en wordt gereden door de werknemer of eigenaar kan onder deze verzekering worden gedekt.

Deze verzekeringspolis is noodzakelijk om jouw financiële belangen te beschermen door al jouw verplichtingen te bestrijken in geval van ongelukken. Voordat je zakelijke autoverzekering neemt, dan moet je bekend zijn met alle ins en outs. Deze blog helpt je bij het begrijpen van de voor- en nadelen van deze verzekeringsdekking. Laten we ons verdiepen in de details.

Waarom heb je commerciële autoverzekering nodig?

Als je een bedrijf hebt dat een bepaald aantal auto’s bevat, dan heb je deze verzekeringsdekking nodig. Het levert dekking voor al jouw gemotoriseerde voertuigen, zelfs als er slechts één is. Aangezien de overheid op zijn minst een autoverzekering inzake aansprakelijkheid heeft gesteld, is een bedrijfsauto verzekeren een noodzaak.

Deze verzekering beschermt jouw bedrijf voor enige schade veroorzaakt door jouw voertuigen. Het is ook nuttig bij het bijhouden van jouw volledige verzekeringskosten in één factuur. Met een dergelijke commerciële verzekering hoef je geen verzekering te nemen telkens wanneer je een voertuig aan jouw vloot toevoegt en een afgestemde verzekeringsdekking voor jouw vereisten verkrijgt.

Uitgebreide commerciële autoverzekering, aan de andere kant, zal dekking bieden voor eventuele ongelukken met jouw auto’s. Dit omvat natuurlijke calamiteiten, vuur, diefstal, enzovoort, samen met schadevergoeding of claims.

Voordelen

Het biedt de dekking van de autoreparatie als gevolg van schade in geval van een ongeval. Overlevenden van een ongeval zijn voorzien van extra voordelen in het geval dat het ongeval sterfgevallen heeft veroorzaakt. Er is bescherming tegen strafclaims van derden, want er is rechtszaak dekking, inclusief juridische kosten, die tegen je in worden gebracht.

Verder biedt het dekking in gevallen van vandalisme, natuurlijke calamiteiten, brand, diefstal of zelfs terroristische aanslagen. Ook biedt het premiumkorting in het geval van diefstal of het bezitten van meerdere verzekeringen met dezelfde verzekeringsmaatschappij.

Er zijn voorziening voor het verlengen van dekking naar iemand anders die jouw voertuig met toestemming bestuurt. In het geval van geen claim in de beleidsperiode wordt de no-claim-bonus toegekend tijdens verlengingen.

Het kan worden afgeschreven als bedrijfskosten en kan worden geteld als belastingaftrek. 

Nadelen

Het dekt niet voor eventuele claims buiten het contract, inclusief clausules die worden vermeld in de verzekeringspapieren. Het dekt niet voor elektrische of mechanische uitsplitsing. Eventuele claims die ontstaan ​​als het voertuig wordt gebruikt buiten de door de verzekeraar gedefinieerde geografische locatie.

Eventuele claims die voortvloeien uit ioniserende straling, nucleaire gevaren, of eventuele latere verlies of schadevergoeding worden niet vergoed.

Er zal geen dekking zijn voorzien in het geval dat er een ongeluk plaatsvindt terwijl het voertuig wordt aangedreven door iemand anders dan de verzekerde bestuurder.

Zakelijke autoverzekering kan echt de beste vriend van een zakenman zijn in het geval van een automobiel gerelateerde crisis. Het kan je veel geld besparen als er schade is die aangericht is als gevolg van een onvoorzien ongeluk.